Unbelivable


Regeringen har strypt åt bidrag via Försäkringskassan. Detta innebär att du aldrig är garanterad sjukpenning om du av läkare blir sjukskriven. Den nya lagen säger oxå att alla sjuka ska efter 180 dagars sjukskrivning ska prövas i hela arbetsmarknaden. Detta gäller även de som redan har ett deltidsarbete. Många Cancersjuka som går i väntan på bädden får kravet från Försäkringskassan att gå ut i arbete och avslås därmed sjukpenning... Några veckor efter har de avlidit. Så vart är samhället egentligen påväg?

Regeringen påstår att Försäkringskassan är hårdare än de ska vara och Försäkringskassan säger att de bara följer reglera regeringen givit dem. Vem ljuger då undrar jag??

Samtidigt som svårt sjuka människor går utan inkomst tjänar riksdagsledarmot Thomas Bodström över 2 miljoner kronor varje år.. På andra plats kommer Fredrik Reinfeldt som tjänar 1.7 miljoner kronor.
 En vanlig lön för männen och kvinnorna i riksdagen ligger runt 70.000-150.000 kronor. Per månad!!

Vad tycker ni? Har ni erfarenhet från problem med Försäkringskassan?

Själv så gick jag utan inkomst i tre månader i somras på grund av dem. Och jag fick strida hårt för mina rättigheter. Jag vet många andra som varit med om detta och fått gå ännu längre utan inkomst. Helt sjukt. Och är man då redan i ett tillstånd där läkare ansett att man är för dålig för att arbeta så orkar man oftast inte med mer påfestringar. Speciellt då inte alla problme som kommer på köpet när man inte har pengar.. Hyra, räkningar, MAT m.m.Kommentarer
Postat av: malin

okej men sånt är fint och få :)

en mobil och typ parfym och presentkort :)taack ha en bra torsdagskväll :)kramisar

2009-12-03 @ 13:44:13
URL: http://mhiltunen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0