A start

Vad händer när man inte orkar mer?
Vad händer när man bara vill bli fri?

Plötsligt när jag är i skrivande stund låser det sig i huvudet på mig. Jag vill så gärna skriva om det. Om allt. Jag vill. Men varje gång jag väl sätter ner fingrarna mot tagentbordet tappar jag allt. Vart ska jag börja? Vad skulle jag egentligen skriva? Vad ville jag få ut av inlägget? ... Får ställa mig tusen frågor... För det jag skriver om ska komma spontant ur hjärtat...

Jag börjar skriva en mening eller två men suddar sedan bort det. Jag vill inte skriva för att folk ska tycka eller tänka om mitt liv. Jag vill ju skriva för att nå ut till andra som lever i förtryck. För jag vet att bloggvärlden är stor och växande. Och jag vet att om det är någonstans man kan nå ut till mycket folk så är det här. Jag vill att alla ska för en stund stanna upp och läsa och förstå att det finns något som är så mycket viktigare än yttre skönhet av alla slag. Jag pratar om hälsan. Psyket. Självförtroendet, självkänslan. Den är ju viktigast i grund och botten. Och inte bara ens egen utan ens medmänniskors oxå!

Jag vill att min blogg ska ge alla en positiv tankeställare. Och jag vill att budskapet: "Du är inte ensam" ska komma ut.

Det är dags att vi alla börjar må hemskt mycket bättre!


Ta hand om dig...

Musik är något som är en stor del av mångas liv. När vi är glada lyssnar vi på glad musik och när vi är ledsna lyssnar vi på sorgliga ballader eller liknande.. Men egentligen vill vi ju bara må bra. Prova nästa gång att sätta på musik som du älskar (som inte är sorglig) när du känner dig ledsen. Gråt, men tillåt dig även till att släppa det. Tvinga in dig i att tänka positivt (tro mig det fungerar som man anstränger sig). Dansa, sjung så högt du kan. Genom att sjunga högt får man ur sig negativa engergier.

Istället för att låsa in dig hemma och gömma dig i sängen och känna efter ända ut i lilltårna hur dåligt du verkligen mår så studsa upp! Ta en dusch, gråt i duschen och låt tårarna och sorgen rinna med vattnet ner i avloppet. Skrubba dig, raka benen. Sminka dig extra mycket. Klä upp dig. Gör iordning dig lite extra. Även om du inte tycker att du blir fin så kommer detta att hjälpa dig.

Och hur kommer det sig då att man inte hittar på saker? Man orkar inte. Man orkar inte träffa sina vänner. Man orkar ingenting. Och vad händer då man får mer tid att vara ledsen och de negativa energierna ökas då hela tiden kraftigt. Nej skippa det! Ring en vän, ring din mamma. Ring någon och bestäm att ni ska hitta på något. Med eller ut pengar det är aldrig ett hinder. Boka upp dig. Ha saker att göra hela tiden. Även om du inte tycker att du orkar eller har lust, så kommer du att orka och DU KOMMER MÅ MYCKET BÄTTRE. Det är så sant och så konstanterat.

Ja. Man kan faktiskt styra över sig själv. Det är du som styr över hur du ska må och hur ditt liv ska se ut. Och det är ingen annan som kan ändra på det åt dig. Ingenting är omöjligt. Men ibland kan man behöva stöd och råd från andra som har varit i samma situation eller som har kompetensen. Tänk då på att välja dina kontakter, vänner väl. Lyssna alltid på ditt hjärta, det säger ärligt till dig när någon inte är bra för dig. För du ska aldrig någonsin låta dig utnyttjas. Lycka har inget pris. Det kostar ingenting. Och vänskap och kärlek har inga krav. Respekt och lojalitet ska du kräva både från dig själv och från andra.

Titta dig i spegeln och tillåt dig att säga till dig själv att du duger som du är. Att du är vacker och att du har en viktig plats på jorden. Även om du inte känner så om dig själv så är det viktigt att du gör detta flera gånger varje dag. Efter en kort tid kommer det är hjälpa dig att känna mer positivt om dig själv. Detta fungerar oxå. Och det gör det verkligen. Men inte om du bara gör det en gång. Så flera gånger varje dag ge dig själv beröm för att du är grym för den just du är!


Till sist glöm inte att behandla andra som du själv vill att andra ska behandla dig. Och glöm inte att göra det nu.


Kommentarer
Postat av: Marcus Å

Bra text!

2010-01-18 @ 08:02:04
URL: http://slipsens.blogg.se/
Postat av: Maria - livet i Milano ☆

bara bra, med dig? =)

2010-01-18 @ 09:14:08
URL: http://fashionstars.blogg.se/
Postat av: Hannele - Mamma till Kevin

Svar:

Tack så mkt, det hoppas jag med.

Aaaah...hoppas att allt går bra med sprutan på henne med :D

2010-01-18 @ 12:07:42
URL: http://hanneler.blogg.se/
Postat av: Fanny

Du skriver så mycket bra och fina saker Hanna! Älskar att läsa din blogg!!! Puss

2010-01-19 @ 07:45:54
URL: http://wikerud.blogg.se/
Postat av: simone

Det är då ångesten kommer in i bilden,. för mig - när jag tänker så. Det är fruktansvärt när vardagen känns för trång!

2010-01-19 @ 13:44:16
URL: http://fattybom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0