En dag fylld av glädje. En dag att minnas.

Undan gick det när vi väl insåg vad som var på gång. Snabbt, men inte för snabbt. Jag hann allt pina mig igenom mååånga smärtsamma värkar innan vår lilla Vilda tittade ut. VAD ONT DET GÖR ATT FÖDA BARN!! Hoho jaja, det är inte smärtfritt direkt:))

Visst hade jag lite värkar på förmiddagen.. Men inga regelbundna och heller inte allt för onda. Jag var lite små irriterad här hemma för att jag hade förvärkar som jag trodde det bara var.. Jag ville ju att förlossningen skulle starta någongång!! Och det trodde jag inte den skulle göra på långa vägar.

Det var inte fören strax innan klockan 15 som Peter skulle gå till jobbet och det började trycka på rejält.. Jag hade haft lite lagom onda värkar med 6-8 min mellanrum sedan 12-tiden, men ja varken Peter eller jag trodde det var förlossningsvärkar.. Som sagt vi trodde nog lillan hade några dagar kvar i magen i alla fall. Men Ack!! Så fel vi hade...

För ut av bara farten kom en liten, men ändå stor tjejja på 4250 gram och 52 cm klockan 18.33 på måndag kvällen efter ca 20 minuters krystvärkar. Vi var inne på förlossningen strax innan kl 16. Under 30 min låg jag med ctg och efter det kollade barnmorskan hur mycket jag var öppen, vilket då var 7 cm. Mina värkar blev allt mer smärtsamma och täta och jag kunde inte ens stå upp för det tryckte på rejält neråt. Jag kunde inte ens gå till förlossningsrummet, utan blev körd i sängen dit. Strax innan kl 18 kom läkaren in till mig för att ge mig lokalbedövning (även kallad Västerviks metoden) och sticka hål på hinnan så att vattnet skulle gå. Men istället för bedövning fick jag beskedet att det var dags att föda bebis!! JIPPIE!!, tänkte jag! ÄNTLIGEN!!, skulle vi få träffa vår dotter eller son!!! Sedan dröjde det inte fören det var dags att börja krysta!

Jag är så otroligt nöjd med vår förlossning. Vi hade en underbar barnmorska som var glad, lugn, harmonisk och otroligt duktig. Både Peter och jag kände att allt gick så smidigt och bra. Och jag är väldigt glad som klarade mig igenom förlossningen utan några komplikationer. Jag hade sååå gott stöd i både Peter och barnmorskan. Så fler barn lär det bli;)) Om några år!! Nu ska vi njuta för fulla rullar av våran lilla bebis och vår stora tjej. Det är UNDERBART att vara tvåbarns mamma!!De första korten på oss och vår lilla Vilda, tagna när hon är ungefär 2 timmar gammal.

Kommentarer
Postat av: Sara

Åh vad underbart! Skönt att det gick fort ändå!

Vi ses.Kraaamar

2011-02-23 @ 20:54:55
URL: http://saantos.blogg.se/
Postat av: Bella

vad underbart att läsa =) tur att de gick så fort och hon e så söt =) kram

2011-02-23 @ 21:02:01
URL: http://bellahassel.blogg.se/
Postat av: Fanny

Gud såå underbart Hanna! Skönt att allt gick bra! Jätte fint namn ni har valt! KRAM

2011-02-23 @ 21:47:36
URL: http://wikerud.blogg.se/
Postat av: Marie [Mamma till William & Linus]

Så fin hon är =) Skönt att du upplevde förlossningen positivt, man vet ju aldrig hur den kan sluta =) Men ut kommer dom på ett eller annat sätt =)

2011-02-25 @ 17:21:09
URL: http://mzetterblad.blogg.se/
Postat av: Fanny

Underbart!

2011-03-09 @ 16:09:33
URL: http://fannysahlin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0