Recept på Cakepops & Hemmagjord potatissallad

Till dopet/30 års kalaset hade jag bakat Cake pops som blev utan att överdriva en succé! Så himla roligt att små många uppskattade dem!! Det är super enkelt att baka just dessa Cake pops! Så var så goda.. :)))



Bus enkla Cake pops
ca 35 stycken

2 paket Ballerina kladdkaka
100 gram Philadelphia
200 gram vit choklad eller annan önskad choklad (jag gjorde även med Marabou mjölkchoklad)
grillpinnar

Kör kakorna i en matberedare, eller gör som jag som ingen beredare har..; Använd stavmixer! Det tar dock längre tid, så har ni en beredare ANVÄND DEN! Jag har nu informerat min käre färman om att jag BEHÖVER en Kitchen aid;)))
Nåja.. Tillsätt sedan 100 gram Philadelphia och blanda väl. Rulla degen till små bollar, du väljer själv vilken storlek du vill ha. Mina var ca 2,5-3 cm i diameter.
Ställ in dem i kylen och låt stelna i ca 30 min. Smält sedan chokladen i microvågsugnen eller i vattenbad.
OBS om du smälter den i micron så håll koll hela tiden så inte chokladen bränns och blir förstörd!
Dela grillpinnarna i önskad längd och doppa sedan toppen av dem i den smälta chokladen (de fäster bättre på bollarna då) och stick sedan ner dem i bollarna.
Doppa dem i chokladen och ställ på ett fat med bakplåtspapper på (går bra utan bakplåtspapper med såklart. Men lättare att avlägsna med det). In i kylen igen tills choklad överdraget stelnat.

Ät och njut av detta himmelskt goda bakverk!

Fotograf Bibbie Friman

Även den hemmagjorda potatissalladens recept blev väldigt efterfrågad och här kommer den! Observera att jag inte skriver mängd av varje ingrediens då detta är helt individuellt hur mycket man vill ha av varje. Är det någon som önskar hjälp med mängd av ingredienserna så maila mig så mailar jag mitt recept tillbaka. Receptet har gått i arv från min kära mamma som inspirerar mig mycket i matlagning & bakning.

Kära mammas ljuvliga potatissallad

Potatis
Rödlök
Syltlök
Ättiksgurka
Äpplen (jag använder Golden delicious eller andra liknande sorter, gula söta äpplen)
4 delar Creme fraice
1 del Majonnäs
Lite sötstark senap (jag använder Johnny´s senap)
Lite sweetchili
Salt & peppar

Vill påpeka att det är ytterst lite senap och sweetchili jag använder, då smaken absolut inte får ta över utan bara förgylla. Don efter person.

Gör så här..

Koka potatisen och låt kalna. Är det ny/färskpotatis behåll gärna det oerhört nyttiga skalet på! Dela den sedan i önskad storlek. Jag delar i ganska stora bitar då det blir mycket matigare och godare då enligt mig. Skär sedan rödlök och ättiksgurkan även dem i önskad storlek, detta är ju smaksak. Äpplen delar jag i bitar som är ungefär hälften så stora som potatisbitarna. Blanda ihop potatis, rödlök, syltlök (den ska ej delas), ättiksgurka och äpple i en bunke tillsammans med creme fraice och majonnäs. Salta och peppra lagom mycket. Seltan får ej ta över smaken! I med lite senap och sweetchili. Tänk på att hela tiden smaka av så att du får lagom mängd av allt! Klart att serveras!

En del av matlagningen är ju att man under tiden får njuta av att provsmaka. Detta mättar ju även den vrålhungriga lite för stunden;))


Bon appetit alla kära..!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0