Thoughts on sleepless nights..

Man ser och lär. Man gör misstag och lär. Man sårar och sviker, och lär. Man blir sårad och sviken och lär..
Visst är en del av livet det ständiga att lära sig. Och förbättra sig. Bli starkare, klokare och vänligare. Men ibland faller man pladask av ett knytnävslag rätt i magen. Det finns folk som mår så dåligt och är så olyckliga att dom suger energi från andra genom att smutskasta, tala ner och på olika sätt mentalt eller fysiskt skada. Jag förstår inte varför. Men jag förstår att jag förmodligen tidigare i livet gjort så själv mot någon eller flera. Är det då nu karma som talar in..?
Jag var med om en obehaglig sak igår. Egentligen oxå helt obetydlig. Men inte för mig. Jag blev sårad. Otroligt hårt tog jag det.. Och det var nog inte förrän just nu jag insåg att det i slutänden gjorde mig något gott. Han i fråga gjorde mig inget gott. Hans tanke var inte god över huvud taget. Och han tänkte inte längre än näsan räckte, eftersom han inte förstod att han förlorade någon eller någras förtroende och jag istället vann styrka och klokhet. Och vilja att vilja ta ännu mer hand om de som står mig allra närmast.

Någon denna som inte känner mig. Uttalade otroligt elaka och falska saker om mig till någon som för mig betyder mycket... Det var inte värre än så alltså. Men alla vill vi väl bara vara omtyckta ellerhur..? Och inte vill vi att falska rykten ska spridas runt heller. Så i detta nu tänker jag noga noga på vilka jag talat illa om, skvallrat om eller kanske varit stött mot det senaste.. Och jag fick mig en knäpp på näsan att lika sårad jag blev, lika sårad blir den jag göra samma mot. Vi lever och vi lär.

Jag tror vi måste fokusera mer på att tala gott om de vi gillar och inte tala alls om de vi inte gillar. För skitsnack är bara inte värt det.

Så söndag kort och gott. Min helg har varit HELT underbar med massa härliga stunder, och någon stund eller två fylld av lärdom om "Som man själv vill bli behandlad, ska man behandla andra!"

Sov så gott alla kära..<3


Kommentarer
Postat av: Caroline

2012-02-27 @ 10:28:31
Postat av: Caroline

Så himla bra skrivit gumman..kram

2012-02-27 @ 10:29:10
URL: http://frokenehn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0