En dag fylld av glädje. En dag att minnas.

Undan gick det när vi väl insåg vad som var på gång. Snabbt, men inte för snabbt. Jag hann allt pina mig igenom mååånga smärtsamma värkar innan vår lilla Vilda tittade ut. VAD ONT DET GÖR ATT FÖDA BARN!! Hoho jaja, det är inte smärtfritt direkt:))

Visst hade jag lite värkar på förmiddagen.. Men inga regelbundna och heller inte allt för onda. Jag var lite små irriterad här hemma för att jag hade förvärkar som jag trodde det bara var.. Jag ville ju att förlossningen skulle starta någongång!! Och det trodde jag inte den skulle göra på långa vägar.

Det var inte fören strax innan klockan 15 som Peter skulle gå till jobbet och det började trycka på rejält.. Jag hade haft lite lagom onda värkar med 6-8 min mellanrum sedan 12-tiden, men ja varken Peter eller jag trodde det var förlossningsvärkar.. Som sagt vi trodde nog lillan hade några dagar kvar i magen i alla fall. Men Ack!! Så fel vi hade...

För ut av bara farten kom en liten, men ändå stor tjejja på 4250 gram och 52 cm klockan 18.33 på måndag kvällen efter ca 20 minuters krystvärkar. Vi var inne på förlossningen strax innan kl 16. Under 30 min låg jag med ctg och efter det kollade barnmorskan hur mycket jag var öppen, vilket då var 7 cm. Mina värkar blev allt mer smärtsamma och täta och jag kunde inte ens stå upp för det tryckte på rejält neråt. Jag kunde inte ens gå till förlossningsrummet, utan blev körd i sängen dit. Strax innan kl 18 kom läkaren in till mig för att ge mig lokalbedövning (även kallad Västerviks metoden) och sticka hål på hinnan så att vattnet skulle gå. Men istället för bedövning fick jag beskedet att det var dags att föda bebis!! JIPPIE!!, tänkte jag! ÄNTLIGEN!!, skulle vi få träffa vår dotter eller son!!! Sedan dröjde det inte fören det var dags att börja krysta!

Jag är så otroligt nöjd med vår förlossning. Vi hade en underbar barnmorska som var glad, lugn, harmonisk och otroligt duktig. Både Peter och jag kände att allt gick så smidigt och bra. Och jag är väldigt glad som klarade mig igenom förlossningen utan några komplikationer. Jag hade sååå gott stöd i både Peter och barnmorskan. Så fler barn lär det bli;)) Om några år!! Nu ska vi njuta för fulla rullar av våran lilla bebis och vår stora tjej. Det är UNDERBART att vara tvåbarns mamma!!De första korten på oss och vår lilla Vilda, tagna när hon är ungefär 2 timmar gammal.

Vilken lycka!!

Just nu lever vi i en bubbla här. Kan inte beskriva vår lycka med ord. Det är helt otroligt, underbart, fantastiskt!!
Peter har blivit pappa för första gången (han kallar Denise för sin dotter och har sett sig som en pappa till henne sedan början av våran lyckliga saga), Denise har blivit storasyster för första gången (gissa om hon är stolt), JAG HAR BLIVIT TVÅBARNS MAMMA!!!

Måndagen den 7 februari klockan 18.33 kom våran lilla Vilda Louisa (Vilda är tilltalsnamnet).
Hon är så snäll och gosig och fin och underbar och bara världens bästa lillasyster helt enkelt.
4250 gram vägde hon och var 52 cm lång. Jaa hon är liten och tjock och mjuk och super sötast!!!

Älskar mina två prinsessor och min man över allt annat på denna jorden!!


Tänka att snart så..

..är jag tvåbarns mamma. Om 6 dagar (BARA!!!) är den beräknade dagen. Om liten vill komma då eller två veckor senare lär vi märka. Det viktiga är att liten kommer när h*n är redo. Vi är fullt redo nu. Jag är jätte taggad för förlossningen. Ja all rädsla oro (skräck) har helt släppt. Tack och lov. Nu ser jag mest bara fram emot det. Ska bli så häftigt att uppleva en förlossning till. Vi är sååååååååååååååå nyfikna på om det är en son eller dotter vi väntar. Kom NU bebis, vi vill ha dig här!!! Gosa, pussa, mysa, vyssa, sjunga.. Jag längtar efter att amma!!!

Och lilla Denise längtar. Hon väntar och väntar på sitt lillasyskon. Häromdagen låg hon intill min mage och gosade och pratade med bebis och så kom det små lyckotårar. Såå sött!! - Mamma, snart kommer bebisen. Jag kan inte fatta. Nu kommer den snart. Jag är så lycklig. Jag ska äntligen bli storasyster. Ja det var verkligen vackert att se vill jag lova.


RSS 2.0